divendres, 13 de desembre del 2013

Setmana del 2 al 6 de desembre

Seguim treballant amb la pregunta de què mengen els peixos, hem recordat els noms de diferents peixos mallorquins amb els que vàrem treballar l'any passat als taller amb na Cati.
Hem escrit els noms per parelles i els hem penjat a l'aula, ja que hem trobat que era important fer-ho.


Hem seguit treballant a la sala d'informàtica, però aquesta vegada amb l'altra meitat del grup.
Ja que ens separam per anar a informàtica, mentre altres infants queden a la classe, vàrem trobar que era important saber qui estava a cada grup i que cada grup tengués un color, així ara tenim un grup blau i un altre vermell per saber quan ens toca anar-hi.

Una altra cosa que vàrem decidir fer per saber què mengen els peixos era anar a comprar-ne per tenir-los a la classe. Així que, després de molts de dies que no hi hem pogut anar perquè ha plogut molt, anàrem fins al Güell a la tenda de peixos d'en Toni. Vàrem poder veure molts de peixos de colors, tortugues i alguns altres animals, ens va explicar com havíem de cuidar els nostres peixos i també ens va vendre un motoret per tenir neta l'aigua de la peixera, pedres pel fons i menjar, recordant-nos que els hi hem de donar molt poquet cada dia si volem que visquin molt de temps.
La passejada va ser cansada, però l'emoció de tornar amb els nostres peixos i un llibre que en Toni ens va regalar a cada un va valdre l'esforç. Quan arrivàrem a l'escola omplírem la peixera amb tres garrafes d'aigua i els hi ficàrem. Des d'aleshores estan nedant a la classe i ja són dos membres més de la vida de l'aula.

A la darrera foto del montatge d'adalt podeu veure els nostres dos peixos de colors, són en Sion (el taronja) i en Botador (el groc).
Per triar els noms vàrem dir alguns que ens agradaven i va sortir un llista de 9. Aleshores varem anar dient els que ens agradaven més i el més popular va ser el de peix botador, que decidírem deixar-ho en Botador. 
De la resta de noms vàrem proposar dos més i cada nin i nina se va col·locar amb na Gabriela o en Dani segons el nom que més agradava pel nostre peix taronja. I com podeu veure a la foto amb na Gabriela hi anaren tots els que preferien el nom de Sion; el poquets que triàrem l'altre nom ens va semblar bé la seva opció.

Així és com en Botador i en Sion passaren a tenir nom i a deixar de ser dos peixos més a una gran peixera a la tenda, a ser els nostres peixos.Aquesta setmana a la sessió d'artística hem pintat amb terra, cola i fang. La idea la va tenir en Chris, que ens va proposar, la setmana passada, que podríem pintar amb terra, així que agafant la seva iniciativa aquesta setmana hem fet unes creacions impressionants amb aquest element.
Al vídeo podreu veure com van treballant durant la sessió i la dinàmica d'aquesta.

Un altre moment molt important de la setmana va esse quan vàrem anar a la classe de 5 anys a que ens explicassin com podem resoldre els nostres problemes i conflictes sense haver de pegar, insultar o enfadar-se més sense haver, al manco, intentar solucionar-ho quan ja ens hem posat més tranquils.
Així des de la proposta de pràctica restaurativa que treballam al centre, ens explicaren que tenen un racó boca-orella que ens ajuda a escoltar-nos i a poder xerrar dels problemes que tenim, cercant sempre una solució que ens deixi satisfets als implicats.
A més vàrem acordar que els nins i nines de 5 anys ens fotocopiarien la boca i la orella per poder tenir-los nosaltres a la classe i fer-los servis. També quedàrem que un altre dia xerraríem de les preguntes que hem de fer quan hem de rosoldre o solucionar algun problema.

I per acabar una petita gravació de la sessió de música a la que vàrem estar tocant els panderos, seguint ritmes i treballant-los. A més na Carol ens anava ajudant i pautant quins ritmes seguiem i quan havíem de fer silenci.

2 comentaris:

 1. Estaria molt bé que ens poguèssiu fer arribar a l'escola de famílies un guió de treball per a treballar les pràctiques restauratives a casa nostra. Què vos sembla? Jo ho proposaré a Escola de Famílies, ho feu vosaltres al claustre?
  Bona feina de nou!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona idea, prenc nota.
   Ho faré arribar i en xerram.

   Gràcies

   Elimina