dilluns, 27 de gener del 2014

Setmana del 13 al 17 de gener

La setmana va començar repassant els temes que ens interessava estudiar i investigar i cercant preguntes en referència a aquests.

A mida que presentàvem les fotografies els infants parlaven de cada una d’elles. Intentavem que elaborassin preguntes, però resultava difícil, ja que no diferencien afirmacions de preguntes. Així mateix en sortiren dues de manera espontània: 

- Com s’ encén el foc ? 
- Què hi ha dins els ous? 
I posteriorment: què és això referit als anells de Saturn.

Sobre altres temes que varen sorgir, com els cotxes, quedarem en dur-ne per jugar. O sobre l'espantaocells, que acordàrem construir-ne un per l’hort , ja que el que tenim està pintat. 

Els mestres feim veure que per investigarhi  ha d’haver una pregunta, per tant queden com a projectes aquells tres que tenen preguntes.

El criteri per triar l’ordre ha estat: començarem per com s’encén el foc perquè venen les festes de Sant Antoni. Desprès què hi ha dins els ous i en darrer lloc què és això referit als anells de Saturn.

Un altra estona de la setmana estiguèrem treballant escrivint FOC i DIMONI sense tenir el model de les paraules. Així cada un amb la seva pissarra anava escrivint i ens mostrava o demanava com ho feia, quina lletra havia d'escriure o si aquella lletra o aquella altra "tocava" escriure-la.
Aquí teniu unes fotos del momet de la feina.

 I seguint amb el grapat d'activitats que hem fet aprofitant la festivitat de Sant Antoni, a la sessió d'artística prepararem les nostres màscares de dimoni. Dibuixant cada un la seva, retallant-la (amb un poquet d'ajuda) i pintant-la amb pintura mesclada amb sucre perquè quedàs més brillant.

I va arribar el divendres i celebràrem Sant Antoni... màscares, berenar de torrada, sonadors, tallers, balladors i un grapat d'activitats i de moments emocionants als que tinguerem por, vàrem riure i, en resum, compartírem amb tota l'escola una festa molt divertida i engrescadora.

1 comentari:

  1. HOLA SOC EN CHRIS MA ARGRADAT EL MENJAR QUER ME ABIEN DONAT EN AQUESTA FESTA VAREN BENIR ELS DIMONIS

    ResponElimina