diumenge, 16 de febrer del 2014

Setmana del 10 al 14 de febrer

Seguint donant resposta a la nostra pregunta del projecte, seguim rebent informació de les famílies i ja en bon dilluns tenim, entre contes, llibres i papers escrits fins a set nins i nines que han duit a la classe alguna informació.
Una d'elles és un llibre que se titula "Roig" i té diferents poemes de coses de color vermell, entre d'altres el foc, els volcans, un fènix, etc. Ho hem estat fullejant i hem llegit i fent diferents activitats de memòria i escriptura; ha resultat ser ineteressant i un poc diferent per seguir amb les possibilitats de la nostra recerca de respostes.

Durant la setamana també va venir a la classe en Samir, el papà d'en Mar, per fer diferents experiments amb foc.
Ens va ensenyar que podem fer foc i cremar un paper amb una lupa (o altre tipus de vidre) i amb el Sol, vàrem comprovar que si una flama no té aire s'apaga ja que el foc necessita aire per seguir cremant i a més va fer un dibuix amb el fum que sortia d'una espelma!!!
Per fer tot això vàrem estar a la classe i al pati, ja que anava millor per l'experiment amb la lupa i el paper. Després en Samir ens va regalar el dibuix que va fer amb el fum i poguèrem fer fotocòpies a les que a més de posar-lis el nostre nom vàrem escriure Samir, Mar i fum.

MOLTES GRÀCIES SAMIR!!!

Una altra de les activitats que hem fet aquesta setmana ha estat en JOANET RECICLES, és una activitat d'EMAYA que està relacionada amb el reciclatge.
Ha resultat ser una activitat que ha engrescat molt als infants i tots ho hem passat molt bé, malgrat els conceptes que treballavem són més complicats i han quedat una mica difusos seguirem treballant-los a la classe i potenciant i conscienciant la importància del reciclatge a les nostres vides i la del planeta.

A la classe de música seguim treballant amb na Carol amb els animals de ploma. Continuant amb la cançó del gall i la gallina, entre d'altres, hem treballat la pulsació.

Aprofitam aquesta entrada per mostrar-vos dues fotos del moment de berenar a la classe. Sempre proritzam el projectes, la música, l'artísca o altres programes de l'escola per incloure a les entrades del bloc de la classe, així que aquí teniu una cosa un poc diferent que mostra als infants a un moment tan quotidià com el berenar diari al que treballam hàbits i rutines a les que dedicam gran quantitat de temps i que a poc a poc anam assolint.

Una altra de les famílies que ens va dur informació va ser la de na Soraya, que ens va facilitar un llistat de possibiltats amb les que podíem encendre foc i la vàrem convidar a la classe a que ens ensenyàs com ho podíem fer.
Així na Paqui, que també va ser alumna de l'escola i de na Cati, ens va presentar quatre combustibles nous, que varen ser l'esperit, l'oli, el gas i el paper, a més de la fusta que ja la teníem present.
Va ser molt interessant veure amb els nostres propis ulls com encenia i apagava el foc, com s'anaven consumint les flames a mesura que el combustible s'extingia o poder ensumar l'olor que feien.


MOLTES GRÀCIES PAQUI!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada