dilluns, 23 de juny del 2014

Setmana del 28 d'abril al 2 de maig



Després de les vacances de Pasqua hem tornat a l’escola amb moltes ganes i il·lusió, i aquesta primera setmana va ser especial, ja que vam celebrar la setmana del llibre.  Durant tota la setmana ha hagut diferents activitats relacionades amb el llibre, la lectura i especialistes, amb les quals hem gaudit i ho hem passat molt bé.  


Una d’aquestes activitats va ser quan na Raquel Rozalen, periodista (no se si cal posar-ho) va venir a contar-nos un conte molt interessant, “El petit blau i el petit groc”.  El conte ens contava la història d’un color, el blau, que tenia molts d’amics de colors però n’hi havia un que era el seu millor amic, el groc, i després de donar-se una gran aferrada es van convertir en un color, el verd, i junts van haver d’explicar en els pares els que els hi havia succeït.

 
Una altra de les activitats van ser els tallers.  N’hi havia per fer punts de llibre, per fer roses, papers d’aigua, titelles, xapes, jocs de rol, contes amb micròfon, per imitar els Beatles...  I cada infant va triar els que volia fer.  Va haver qualcun que en va repetir... 
 
 
El dimecres vam sortir a fer una volteta per la fireta del llibre que es va muntar al barri, i on totes les escoles i els centres de la barriada van participar posant diferents paradetes on es venien a preus molt econòmics libres, roses, flors i menjar.  Va haver infants que van decidir comprar un conte, altres una rosa i d’altres es van estimar més comprar un bocí de pastís que les famílies havien preparat, però tothom va comprar qualque cosa i ens vam anar ben contents cap a l’escola.
 

Nosaltres continuam dia a dia treballant la lectoescriptura aprofitant diferents situacions, i aquesta setmana ho hem fet amb més motiu.  Aquí teniu un parell d’imatges de com ho feim i com ens concentram per fer-ho. 

 
El divendres, a primera hora vam anar a la sala de psicomotricitat perquè na Marina ens esperava per contar-nos un conte “El nin sense nom”.  El conte explicava la història d’un nin que no tenia nom i va creixent fins que es troba amb una dona, na Isabel, que se’n du els nins sense nom amb ella i els hi regala besades quan estan trists.


Més tard, els nins i nines de la classe de 3r de primària van venir a la nostra classe per llegir-nos contes que havien duit de ca seva.  Vam fer parelles i com es veu a les fotografies vam estar escoltant atents el que ens llegien, després cada parella va fer un dibuix que ens vam dur a casa.  Va ser una activitat molt divertida i entretinguda tant per els grans com pels petits. 


 


I per acabar  les activitats de la setmana del llibre, vam assistir a l’entrega de premis dels Jocs Florals.  Vam estar ben atents a tots els guanyadors i vam fer un gran aplaudiment a tots els participants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada