diumenge, 11 de maig del 2014

Setmana del 7 a l'11 d'abril


La  setmana va començar amb una activitat a la biblioteca municipal de Son Gotleu, en “Pep recicla”.  Anàrem caminant des de l’escola i en arribar, ens vàrem seure en rotllana en silenci a una de les sales de la biblioteca, ens presentàrem i vàrem descobrir el conte de l’activitat que ens esperava a la biblioteca. La història narrava com dues gotes d’aigua bessones, na Mariona i na Mariaigua, s’arriben a trobar després de passar per diferents llocs on ens explicaven la importància de reciclar, de tenir cura i no embrutar el medi i l’espai que ens envolta.  Quan va acabar, vàrem poder estar una estona mirant llibres a la sala de la biblioteca.

Durant la sessió  d’artística vàrem parlar de l’arribada de la primavera, de les flors que nèixen i els insectes que surten. A la classe duguèrem plantetes sembrades a uns cossiols i vàrem comentar el que vèiem d’elles, passant-les anàrem ensumant, tocant amb molta cura per no fer-les malbé, i després vàrem sortir al pati per plantar-les i regar-les. Ara ja les podrem anar cuidant!!!

A filosofia la làmina de la setmana anterior del tren va tenir continuïtat a la nostra feina. Durant la conversa arribàrem a diferents conclusions, com: cap on anava aquest tren, qui anava dins, quina música faria, i també se va parlar dels diferents mitjans de transport que podem emprar nosaltres avui dia.  Els anàrem dibuixant a la pissarra mentre els anomenàvem, i en acabar la sessió vàrem repartir una fotocòpia de la làmina per retallar el tren per després aferrar-lo a un full.

L’arribada de la primavera també l’hem treballada a música. Na Carol ens ha ensenyat dues cançons a les que experimentant amb el ritme, l’escolta i l’espera vàren donar molt de sí.  Al primer vídeo, les “Quatre estacions - Primavera” d’en Vivaldi, representam entre tots la cançó; cadascú té el seu paper dins l’audició i espera escoltant atent la melodia abans d’intervenir.  L’altre vídeo mostra una altra cançó de la primavera, on feim sonar diferents instruments.
Com podeu veure les sessions de música seguiexen amb la seva màgia i aprenem i ens ho passam d’allò més bé!!!



Ja ens quedaven pocs dies per anar d’excursió al Castell de Bellver a cercar els ous de Basilisc, per això el dijous els infants de la classe de 5 anys amb l’ajuda de na Cati varen venir a contar-nos la història del Basilisc.  Tots vàrem estar ben atents mentre ens ho contaven, i després fèrem un dibuix, dibuixant els ous i escrivint Basilisc al full que ens duguèrem a casa per poder explicar-lis a les nostres famílies.


I el darrer dia de la setmana... vàrem anar a llevar-li una cama més  cama a la Jaia Corema.  Aquesta vegada ens ha tocat a nosaltres llevar-li... tocava fer-ho en silenci i ràpid, després de cantar-li la seva cançó, evidentment. Ens vàrem endur la cama a la classe i l'amagàrem juntament amb l’altra que teníem, mentre esperàvem que passés la Jaia per poder obrir la porta.  Aquesta setmana ens va deixar una fruita grossa: una papaia!!!


A més a més després va venir n’Elena a la classe i ens va contar un conte d’una nina, na Martina, que li feia molta por els monstres que havia sota el seu llit.  L’escoltàrem tots molt atents i en silenci... i es que ens va agradar molt!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada